امروز پنج شنبه  ۱۲ تير ۱۴۰۴

۱۳۹۸/۰۷/۱۵- ۱۱:۵۳ - مشاهده: ۱۶۳

شرکت و سخنرانی رئیس‌جمهور در نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا

رئیس‌جمهور با یادآوری موقعیت جغرافیایی کشورمان و سرمایه‌گذاری‌های عظیم برای طراحی و اجرای کریدورهای مختلف جاده‌ای و ریلی برای تسهیل حمل و نقل ترانزیتی، بر علاقه ایران برای استفاده از این موهبت برای کمک به توسعه پایدار و رشد کشور و همگرایی اقتصادی با سایر کشورهای منطقه تاکید کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی عصر روز سه‌شنبه در نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ایروان شرکت و سخنرانی کرد.

رئیس‌جمهور با ابراز خرسندی از فرصت تاریخی حضور در این نشست، از میزبانی ارمنستان سپاسگزاری نمود و حضور در این نشست را فرصتی مغتنم برای تبادل‌نظر و چاره‌اندیشی درخصوص پاره‌ای از موضوعات و مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای دانست.

ایشان با اشاره به این که  اعمال رویکرد یک‌جانبه ایالات متحده و بی‌توجهی این کشور  به تعهدات، و توافقات بین المللی و زیر پا گذاشتن موافقت‌نامه‌های دوجانبه، کشورهای مختلف را هدف قرار داده است، اقدامات قهری امریکا و استفاده از دلار به عنوان یک سلاح که به تروریسم اقتصادی منجر خواهد ‌شد را مورد اشاره قرار داد و بر مسئولیت همه کشورها در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی تاکید کرد.

دکتر روحانی با معرفی برجام به عنوان الگوی کارآمدی از موفقیت دیپلماسی چندجانبه برای حل و فصل مسائل بین المللی، اجرای کامل تعهدات متقابل از سوی همه امضاکنندگان و همچنین حمایت سایر کشورها از این دستاورد چندجانبه جهت حفظ و ارتقای همکاری‌ها، امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی را ضروری دانست.

رئیس‌جمهور با اشاره به امضای موافقت‌نامه تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا به عنوان نشانه‌ای از دیدگاه جامع و سازنده و اراده سیاسی قوی ایران در کمک به توسعه روابط اقتصادی - تجاری چندجانبه و منطقه‌ای و با یادآوری موقعیت جغرافیایی کشورمان و سرمایه‌گذاری‌های عظیم برای طراحی و اجرای کریدورهای مختلف جاده‌ای و ریلی برای تسهیل حمل و نقل ترانزیتی، بر علاقه ایران برای استفاده از این موهبت برای کمک به توسعه پایدار و رشد کشور و همگرایی اقتصادی با سایر کشورهای منطقه تاکید کرد.

دکتر روحانی پیشنهاد کرد که به منظور تحقق ظرفیت‌های اتحادیه در حوزه راهبردی حمل و نقل، کشورهای عضو این اتحادیه با تدوین راهبرد تسهیل ترانزیت اورآسیا و اصلاح رویه‌ها و مقررات ترانزیت، موانع مبادلات بیشتر و روان‌تر را به حداقل ممکن کاهش دهند. ایشان همچنین با ابراز آمادگی برای میزبانی از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اقتصادی اتحادیه، پیشنهاد کرد که کارگروه ویژه‌ای جهت اجرایی‌ نمودن ایده فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه اوراسیایی توسط نمایندگان‌ محترم دولت‌های عضو اتحادیه ‌و جمهوری‌ اسلامی ایران تشکیل شود.

رئیس‌جمهور در پایان تاکید کرد ایران بر این باور است که کشورهای عضو قادرند تعاملات اقتصادی در چارچوب اتحادیه اقتصادی اورآسیا را به ‌عنوان یک مدل کارآمد به سایر مناطق جهان معرفی کنند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما